четверг, 14 июня 2012 г.

Подорож до Сінгапуру. Передісторія


Сінгапур просто неймовірний. Мабуть це правильне перше речення, якщо хочеш одразу передати свої враження від цього міста-держави.

Передісторія:

Ідея про те, щоб організувати подорож студентів Единбурзької бізнес-школи в Україні до Сінгапура з’явилася 2 роки тому. Глобальність Школи та навчання - одна з наших основних маркетингових переваг та рекламних тез. Доводимо ми її y різні способи, одним з яких є щорічний літній семінар в Единбурзі. В рамках літнього туру ми навчаємось в нашій Альма матір Единбурзькій школі, живемо в кампусі школі та відчуваємо себе справжніми британськими студентами.



Але для активної команди ЕБШ в Україні цього замало. Тому коли наш Академічний Директор Наталія Кривда познайомилася з директорами усіх міжнародних представництв ЕБШ на конференції в Единбургу, та повернулася в Україну з контактами - ми почали діяти та натякати студентам про можливий тур до Південно-східної Азії.

В нашому командному рейтингу організації подорожі перше місце розділили Сінгапур та Гонконг. Але з часом доля обрала для нас Сінгапур.

З моменту першого контакту з представниками ЕБШ в Сінгапурі до моменту початку подорожі пройшло 1,5 роки. Сінгапур довго не хотів приймати нас, але для нас просто не існує зачинених дверей.

Формат туру до Сінгапуру

Ми взяли за приклад формат літнього туру до Единбургу. Мета полягає в тому,щоб дати можливість відчути себе справжніми глобальними студентами, послухати лекції МВА програми ЕБШ в локальних представництвах, зрозуміти бізнес країни та відчути культурне поле. Тобто максимально зануритись у життя країни та зрозуміти його.

Наш стандартний день виглядав так: перша половина дня - лекції та зустрічі з місцевими студентами в East Asia Institute of Management (партнер ЕБШ в Сінгапурі), друга половина дня - бізнес-візити на компанії, вечір - екскурсія містом.

Одним з цікавих моментів організації подорожі було неочікувана допомога з боку Посольства України в Сінгапурі. Справа полягає в тому, що ми організували візити на компанії Сінгапура з України. Ми обрали найцікавіші сфери бізнесу Сінгапура, які є основою його фінансового успіху, та які також будуть цікавими студентам. Чудово, що компанії в Сінгапурі такі відкриті до нових можливостей. Проблема виникла тільки з візитом до фінансово-інвестиційної компанії, адже не всі готові без рекомендації прийняти групи в 28 студентів, зробити їм презентації на вищому рівні за участі CEO, CFO та керуючих партнерів, а потім ще відповідати на каверзні запитання. Не маючи особливої надії, ми зателефонували в Посольство України в Сінгапурі та повідомили, щ привеземо 28 студентів МВА - квіт українського бізнесу та топ-менеджменту :) Посольство не одразу зрозуміло, чому ми називаємо такий склад учасників студентами, але швидко погодилось допомогти, запросивши тільки підтвердження з 4го територіального відділу МЗС України :) Після написання офіційного листа (email!) в МЗС нам відповіли в той самий день та підтримали нас!

Висновок – українські посольства можуть Вам допомогти, коли Ви цього потребуєте.










Комментариев нет:

Отправить комментарий