среда, 25 июля 2012 г.

Ми в Единбурзі!

Вже за гарною традицією, в третій раз студенти МБА Единбурзької бізнес-школи в Україні завітали до своєї alma-mater на літній тур :)  Нас була рекордна кількість – 40! Деякі студенти поїхали разом із членами своєї сім”ї! Також, групу супровождували – Олена Сергєєва, старший тьютор Единбурзької бізнес-школи в Україні та Валентин Єгоров, що викладає курс Економіки.


Треба зазначити, що цього літа в Единбурзі випала рекордна кількість опадів – кожень день нас зустрічав дощем та +15! За весь час нашого перебування сонце нас радувало близько 2х годин – і то було справді щастя.  Але це тільки додавало шарму, а також спонукало активно відвідувати колоритні паби ввечері J

В перший вихідний день у нас відбулася екскурсійна поїздка до одного із найкращих дворянських домів в Шотландії,  Хоуптон-Хаус, будівлі XVIII століття, спроектованої у стилі Версаля.
Потім студенти помандрували до відомого моста через протоку Firth of Forth — до 1917 року то був найдовший міст у світі, а зараз отримав привілей вважатися найгарнішим.
Далі, ми ознайомилися із старовинною частиною Единбургу та відвідали Единбурзький замок - головну туристичною пам'ятку Шотландії.

Графік студента на кожен день включав відвідування ключових лекцій з Організаційної поведінки, Маркетингу, Управління Проектів та Стратегічного планування у Школі, що читалися головними тьюторами мовою оригіналу. Студентам, що навчаються російською мовою на програмах МБА забезпечувався синхронний переклад. Програма включала практичні сесії, роботу в командах, вирішення кейсів, лекції,  рекомендації  з підготовки до майбутніх іспитів, тощо.

Обідали ми у просторому відновленому кафетерії для тьюторів на території Школи, де інколи до нас приєднувалися головні тьютори і ми мали змогу поспілкуватися з ними у невимушеній атмосфері J На жаль, єдине питання-табу - «Як ми склали іспити?».

Друга половина дня була присвячена відвідуванню бізнес-підприємств в Единбурзі та Глазго – сфер важкої індустрії та виробництва віскі.

Львину долю нашої поїздки також займало ознайомлення з культурною спадщиною цієї надзвичайно мальовничої країни –  спочатку ми вирушили в невелике поселення до замку Стерлінг ( одного з найбільших та найважливіших замків Шотландії, як з історичної, так і з архітектурної точки зору, де були короновані декілька Шотландських королів та королев, включаючи Марію Стюарт) та замку Блер (білосніжного замку) – приватної резиденції, якою вже більш ніж 7 століть володіє сім”я Атолл! До речі,  герцог Атолл був єдиною в Європі людиною, кому було дозволено мати свою власну регулярну армію J

В нашій програмі було також барбекю на природі та справжня охота із соколами!
Природа довкілля заворожувала своєю красою, мальовничістю, додавала нам сили і наснаги.
Але, насамперед, хотілось би відмітити наших студентів – дякуємо Вам за надзвичайно теплу і веселу атмосферу, відкритість, щирить – саме Ви зробили цю подорож унікальною!
Впевнені в тому, що мандрівка до Единбургу не залишила байдужим жодного із нас!








Комментариев нет:

Отправить комментарий